En stille ferieuge

DSC_8590

Morgentv på Ramasjang må være guds gave til trætte forældre 😉

Hvor er det skønt med ferie. Vi havde egentlig forskellige ting vi overvejede i denne uge, men vi trænger vist alle mest bare til at være hjemme og bare være. Og så er der også altid lidt hængepartier man kan kaste sig over. Ud over lamperne som jeg fik hængt op i søndags, så var der blandt andet et maleprojekt. Gry fik en tallerkenrække til bøger i fødselsdagsgave og den har stået og ventet på at vi fik tiden til at male den. Og det fik vi så nu og sammen med den et lille bord og en lille stol. Men jeg ved sørme ikke lige, hvorfor jeg syntes det var en god ide at blande Gry ind i selve malearbejdet. Det var i hvert fald en festlig fornøjelse, som blandt andet medførte at jeg blev kaldt dumme, dumme mor tværs gennem haven. Gry er nemlig ret egenrådig og vil selv, kan selv og ved egentlig også bedst. Så det der med at høre efter bliver tit til “jaja” og så fortsætter hun i samme dur som før. Eller som tidligere i dag, hvor hun efter at have fået samme besked talrige gange, erklærede at hun altså havde lukket ørerne og derfor ikke kunne høre hvad jeg sagde. Og når jeg gerne vil have tingene på en måde og hun på sin måde, ja så er det ikke altid lige kønt 😉 Det betød så også, at jeg i går efter ungerne sov sneg mig ned i kælderen og fortsatte malearbejdet selv. Og her til aften gjorde jeg det så færdigt.

Og her er det så at jeg må komme med en indrømmelse. For da jeg nåede til at male bordet anden gang, huskede jeg ekspedienten fra malebutikkens ord “højglasmaling kræver, at du lige sliber det let inden du maler anden gang”. Og så var det, at jeg tænkte – og det er her direkte citeret fra mine tanker – “ekspedienten ved helt sikkert bedst! Men jeg maler sq bare…” SUK altså! Og jeg klager over Gry ikke hører efter, men bare gør tingene på sin egen måde…

I går var Gry og jeg i Kvickly og de havde badedragter på tilbud. Vi har ellers lige købt smarte og fornuftige soldragter til begge børn, men Gry var ikke begejstret, hun ville altså SÅ gerne have en uden ærmer. Så da de nu i Kvickly havde en fin badedragt til billige penge, så kunne jeg ikke sige nej. Og se lige her, vores to lækre unger, som leger at de bader – Gry i sin elskede nye badedragt og Nor i Grys, knap så populære, nye soldragt 😀

Vi har sat lidt gang i projekt sund-og-knapt-så-kød-tungt-mad. Det vækker ikke videre begejstring hos de unge mennesker i hytten. Hverken vores pastasalat med tun og alverdens lækre grønt eller min sunde gulerodspostej gled ned i større mængder. Lækkert ser det ellers ud

Men vi klør på. Det handler lidt om at få brudt vanen med, at et måltid altid bygges op omkring kødet. Jeg er dog ret spændt på om vi kan holde de gode intentioner når først hverdagen sætter ind i næste uge…

Det er forøvrigt lidt sjovt. De første dage efter vi kom hjem, syntes jeg bare at ungerne havde så mange konflikter. Drillede hinanden, tirrede hinanden, lod sig tirre og jeg var lidt ked af det, vil jo rigtig gerne at de har det godt sammen. Men jeg tror faktisk bare lige de havde brug for at akklimatisere. Det vendte nemlig i løbet af i går. Og i dag har der virkelig kun være minimalt med konflikter og ellers har de bare hygget sig sammen. Det er skønt! Vi tager resten af ugen i samme rolige tempo og nyder at vi har dette dejlige hus, med vores skønne have og tiden til at være sammen :)

3 Responses

Skriv et svar

*