Nor

DSC_9948

På blogbilledet synges “sommerfuglen, sommerfuglen, flyver rundt i stuen…” Nor elsker at synge og kan rigtig mange sange. Han kan bedst li’ Hr. Skæg og ville helst hvis vi kunne høre det hele tiden – altid noget, at han har kastet sin kærlighed på noget vi kan holde ud at lytte til 😉

Nors dansehold er blevet droppet – har jeg skrevet det? Kan ikke huske det… Men jeg synes bare det er så ærgerligt! Jeg holdt virkelig af den halve time sammen med Nor. Og Nor elskede det. Sikke han kunne danse og fortælle om det efterfølgende. Det er sådan en skam, at vi ikke skal det mere.

Nor. Søde sjove Nor. Han er bare finurlig og sjov og han ved det godt. Han er meget, meget, meget, for meget, glad for sin sut. I dag havde han den ikke hele eftermiddagen, men da vi havde spist kom han i tanke om den.  Han kravler ned fra sin stil og siger så viskende “shhh helt stille, shhh” og skubber sin stol hen til køkkenbordet, så han kan nå overskabet, hvor der tit ligger en sut. Og med glimt i øjet kommer det så igen “shhh henter lige min sut, shh helt stille” og det med fingeren op foran munden og det hele foregår helt stille og viskende. Sutten er der så ikke. Så han siger “shhh går lige oven på, shhh” og væk er han. Han ved jo godt, at han ikke lige skulle ha’ sin sut der, men måske hvis man visker?! 😉

Når Nor ikke gider at have sin jakke, sine bukser, sit tøj eller andet på, så siger han “uhh mig fryser med jakke/bukser/x på” og så tager han det af. Og hvis Nor fryser og ikke vil have sit tøj af eller nattøjet af om morgenen, så siger han “uhh mig fryser”. Jeg har forsøgt at lære ham at der er noget, som hedder sveder, men ind til videre, har han vist nok i at fryse 😉

Da vi læser godnathistorie her til aften, sidder han først koncentreret og lytter. Men bogen er lidt over hans niveau (svært at favne dem begge) og han mister derfor koncentrationen, derfor finder han sin egen bog, som indeholder en række små bøger om diverse køretøjer. Han sætter sig pænt i sengen, tager den første bog og begynder at læse. “En bil kørte på vejen. En sportsvogn kørte på vejen. En hvid bil uden tag kørte på vejen. En lille bil kørte på vejen…”

Han når til bogen om arbejdsmaskiner. Starter med gravemaskinen og næste er en cementblander. “Mor hvor’n siger man?” mig: “cementblander” Nor fumler i det “siger man mor?” Mig: “ce-ment-bland-er” Nor fumler i det igen “Det er svært at sige mor!” Nor får herefter grineflip over at han ikke kan sige cementblander. Men ender dog med lige så fint at sige cementblander.

Det er så svært helt at få det gengivet. Men han er bare sjov og ikke kun i det han siger, men hele hans mimik.

Billederne er alle fra i lørdags hvor vi fejrede Gry – så hende skal I da også ha’ et billede af :)

Vi er begyndt at gå aftentur. Ideen stammer fra børnenes oldemor, som fortalte, at de altid gik aftentur da børnene var små. Efter aftensmaden gik de simpelthen en tur sammen. Og det har vi taget til os – det er simpelthen en genial måde at slutte dagen af på sammen. Vi har gjort det tre gange i denne uge, måtte springe en gang over fordi Gry havde været i bad og sad med vådt hår og badekåbe og en gang fordi jeg kom sent hjem og vi derfor spiste ret sent. Men det er virkelig noget som vi vil prioritere højt, håber vi kan holde det ved lige. Det der med lige at gå lidt sammen, at få snakket, holdt i hånd, se på den smukke, smukke aftenhimmel, se en kat, en spændende bil, en kasse med æbler, som man bare må tage og spise af og mange, mange andre ting. Og når det begynder at være mørkt, så vil vi kunne se lyset i de andre huse og stjernerne på himmelen. Jo det er altså en rigtig dejlig ting!

Ej og så må jeg lige fortælle, at i dag kom et brev – ikke hvilket som helst brev, nej et brev, som tydeliggjorde på alle tænkelige måder, at vi er ved at have en stor pige. Der kom brev fra Sankt Hans skole – et brev til forældre til kommende 0. klasses elever. Hold da op!

4 Responses

  1. Pi says:

    Jeg synes nu, at du er ret god til levende fortællinger. Tog mig selv i at smågrine undervejs. Vi ser begge meget frem til på fredag og glæder os meget til at hygge med jeres unger.

Skriv et svar

*