Okay jeg giver mig…

DSC_4369

Altså det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget imod kønsspecifikt legetøj, at jeg er stor fortaler for legetøj målrettet børn (og barnlige sjæle) og ikke et bestemt køn. Det er derfor heller ikke nogen hemmelighed, at det der LEGO Friends ikke var noget jeg var videre begejstret over. Og jeg havde min klare holdning (uagtet at jeg selv var vældig begejstret for LEGO’s Belville (og deres ridderborg og sørøverskjul) som barn) om LEGO Friends – det var noget fis. Hvorfor lave en helt særskilt serie af LEGO? Hvorfor skulle piger ikke kunne lege med LEGO City/Ridder/sørøver/Star Wars/osv/osv? Og så var LEGOFriends oven i købet  fokuseret  meget mere på rollelegen og konstruktionen nedtonet, og rollelegen var oven i købet frisørsalon, cafe og hundevalpe – suk.

MEN så fik Gry et LEGO Friends skib i julegave. Og her er det så jeg overgiver mig og som det store menneske jeg er ;), indrømmer at jeg vist var lige lovligt hurtigt ude! Beklager!

Skibet var bestemt ikke bare så’n lige at konstruere, ikke at det voldte Gry problemer, hun er jo en haj. Men det er bygget op af mange små dele og helt fra bunden af. Og det var sjovt at bygge – og jeg tog mig selv i, at lege lidt med de små figurer (som jeg ellers havde så meget i mod, men som faktisk er meget fine).

Så ok der er måske mere i LEGO Friends end jeg først troede. Men jeg må indrømme, at jeg nu stadig synes der er noget lettere fesent over hele konceptet og at en udbygning/ombygning af LEGO City serien måske kunne have været mere relevant? Et hurtigt kig på LEGOs hjemmeside under produkterne fra LEGO Friends og LEGO City viser i hvert fald, at de to serier supplerer hinanden fint, så hvorfor ikke bare en samlet serie målrettet børn, som ønsker at lege med by-orienteret LEGO?

Men I skal ikke snydes for billeder :)

Bonusbilleder af Nor, for han ville gerne at jeg tog billeder af ham 😉 Han legede tryllekunstner, tryllede  tallerkener og kopper væk ved hjælp af et håndklæde..

Og ja han har hestehale (Stefans værk) og ja der er bestilt tid til frisøren og ja han ligner en fra The Patriot 😉

Han spiser ikke ret meget for tiden og jeg synes heller ikke han ser helt frisk ud, plus han heller ikke sover super godt (måske fordi vi er løbet tør for sutter…). Lille pus :( Men han er forkølet, så jeg håber bare det er det der driller… Umiddelbart fejler humøret i hvert fald ikke noget. Så mon ikke en uges ferie mere kan få ham på rette køl!

PS. Hvis du efter mit ovenstående indlæg er blevet positivt stemt over for LEGO Friends og gerne vil bevare dette og hvis du har bare en snert af irritation i mod fastlåste kønsroller i samfundet, så skal du ikke læse på denne side: Friends-computerspil Suk suk suk og atter suk! “Hjælp dine venner på særlige eventyr, hvor I fx vinder et trofæ i en ridekonkurrence eller for at levere cupcakes. Dine venskaber med pigerne vil blive stærkere, indtil du får status som “sand ven”. På nogle eventyr kan du låse op for penge i spillet, som du kan shoppe for.” Det er sq ikke at have høje tanker om vores døtres evner, at tilbyde sådan en omgang tyndt øl!

3 Responses

 1. Kirsten says:

  Det må være svært at være forældre nu til dags. Det var nemmere for 20 år siden. Da havde vi ingen kvaler i forhold til at lade vores piger lege med Little Pony mv……
  …og de tog åbenbart ikke skade herved, måske tværtimod…….?

 2. Kirsten says:

  Det må være svært at være forældre nu til dags. Det var nemmere for 20 år siden. Da havde vi ingen kvaler i forhold til at lade vores piger lege med Little Pony mv……
  …og de tog åbenbart ikke skade herved, måske tværtimod…….?
  Ovenstående er skrevet af din fader 😉

  • Kristine says:

   Ja ja det er godt med dig 😛 Ungerne får jo også lov at lege med et bredt udvalg, ingen begrænsninger her (selvom jeg nogen gange kan blive fristet til at udlade visse typer legetøj) – det er mere på samfundsplan jeg angriber problemet med opdelingen i stereotyper.

Skriv et svar

*