Det var så den ferie

DSC_4785

Slut prut finale. Det er nu søndag aften og om lidt vil jeg i seng og så er den ferie slut. Det har været en god ferie. Det er rart at have så meget tid sammen som familie – det er også udfordrende for os alle, men sundt det tror jeg bestemt.

Jeg bliver altid så opmærksom på min tilgang til børnene og er nu gået i gang med Sigsgaards “Skæld mindre ud”. Ikke at jeg tror, at jeg er frygtelig slem til at skælde ud, men bogen er god til lige at minde mig om, at børn er børn og børn skal have lov til at være børn. At jeg som mor også må sørge for, at give dem nogle rammer, hvor der er plads til dem. Det er bare ikke altid helt let, for de (især Gry) vil helst bare være hvor vi er. Så når jeg foreslår, at de går på værelset og brænder krudt af, så er det desværre ikke så ofte, at jeg har held med mit forslag. Gry vil bare så gerne lave noget med os – heeeeele tiden, eller se Ramasjang/spille iPad/computer. Men når så det lykkedes, så kan de lege så fint sammen på værelset og så er der lige ro til at ånde ud og nå lidt uden hele tiden at skulle sige “nej vi skal ikke spille lige nu / nej du må ikke se Ramasjang / jeg vil gerne spille med dig, men først efter dit, dat, dut”. Så er det, at jeg næsten kan glæde mig til at komme på arbejde og få lidt ro 😉

Men de er også skønne og søde og dejlige og de aller bedste!

Og lille Nor, som bliver så stor. Han bruger ikke sut mere – det var ikke helt frivilligt (han tabte den sidste i toilettet) og han spørger stadig om vi ikke vil købe nye til ham. Men det går så fint uden, så ingen grund til det.

Han har også hver dag haft lange perioder uden ble, hvor han fint har brugt potten. Et par uheld har der været, men det er faktisk ret få. Spændt på, hvordan det kommer til at gå når hverdagen starter igen, for vi vil nok ikke sende ham afsted uden ble. Det må vendes med vuggestuen, de er heldigvis super til sådan noget.

Ferien sluttes af med lidt billeder fra i går. Ungerne og jeg gik tur med Kirsten og Harley på Koholm (Stige Ø). Vejret var skønt, lyset perfekt og vi nød det alle 😀 Flere billeder kommer i et galleri for sig selv, men jeg vil gerne nå noget søvn inden i morgen og derfor kun et udvalg nu.

 

Og nu: godnat! :)

Skriv et svar

*