Nor

DSC_0007

Jeg har lyst til at skrive et indlæg om Nor. Da Gry var på hans alder, havde vi jo – selvsagt – kun hende og jeg fik derfor skrevet en masse om hende, om hvad hun nu havde lært, hvad hun kunne, hvad hun elskede, osv. Det får jeg slet ikke gjort i samme grad med Nor, for selvom det er fantastisk når han kan noget nyt, så lider nr. to altid under, at nr. et har gjort det hele før 😉

Det ikke fordi Nor ikke tager sin del af opmærksomheden, for det gør han bestemt, så ingen oversete unger her i huset 😉 Jeg får bare ikke skrevet alle de små ting ned, så det vil jeg råde bod på nu.

For dejlige lille Nor han kan nu så meget. Han har jo længe kunne komme godt omkring, han rejser sig op af alt og er meget nysgerrig og undersøgende. Vi skal virkelig være over ham, han elsker blandt andet at gå i køkkenskabet under vasken, finde affaldsposerne og rulle dem ud. Opvaskemaskinen er også et stort hit, ser han sit snit til det, kravler han gerne op på lågen og står. Han er ikke meget for gåvognen, til gengæld bruger han vores spisebordstole til at komme rundt. Han står egentlig ret stabilt, men tror ikke helt på egne evner endnu, så han vil helst holde hånd.

Han har lige lært babytegnene for spise og drikke. Drikke-tegnet har han stadig lidt svært ved, tydeligt at det kræver stor koncentration hos ham at udføre det og han kommer let til at mixe de forskellige “tegn” så der lige bliver vinket lidt før drikke-tegnet kommer. Men det er rigtig dejligt for ham, at han nu kan gøre sig mere forståelig.

Han er meget madglad. Som ved Gry, skal maden bare helst smage af noget. Han elsker appelsiner og kan blive helt hysterisk, hvis de ikke bliver skrældet hurtigt nok. Generelt kan han faktisk blive enormt hysterisk, vi ser det mest ved spisetid, hvis han ikke synes maden bliver klar hurtigt nok. Når man ellers oplever ham, kan det være meget svært at forestille sig hvor hidsig han kan blive, for han virker altid enormt medgørlig, rolig og glad – men lige når det ikke går efter hans hoved, så får vi også besked! Men altså, det tager jo kun et øjeblik og så er han glad og tilfreds igen.

Han kan sagtens dimse rundt for sig selv. På den måde han har smidt nøglen til vores kommode væk – lidt noget skidt, for den kan ikke åbnes uden nøgle 😉 Han tuller bare rundt og finder bolde han kan spille med (kæmpe hit), ting han kan svinge med (også meget populært), bøger han kan kigge i eller tromme på eller krølle sammen, Grys mavedanser tøj er han også glad for at slæbe rundt på, eller en lille lyserød plastikske – den ser man ham tit med i hånden. Han kan også godt li’ at gå i vores klædeskab og finde et par af mine strømpebukser og kravle rundt med. Ledninger er fantastiske. Og hvis han kan få lov til at lege med vores iPhones (låse dem op), så er underholdningen sikret.

På torsdag starter han så i vuggestue. Det er så vildt at han allerede er blevet så stor. Synes stadig han er så lille. Synes Gry virkede større, hun var jo så også en smule ældre da hun startede, og så havde vi jo kun hende, nu vil Nor altid være den lille og vi vil ubevist komme til at sammenligne med Gry. Det er ellers noget jeg er meget opmærksom på, at huske at betragte dem som to selvstændige individer – og synes egentlig også at vi er gode til det :)

Men han er en fantastisk skøn lille fyr. En glad lille grinebidder, kilden, fuld af humor, fræk, kærlig og kær. Han elsker sin storesøster – og hun ham. Vi har dejlige unger!

Skriv et svar

*